“Decizii”, numai bună de comandat!

COVER-BOOK-MIHDESCRIERE:

<<În urma unor decizii dificile luate de-a lungul timpului, Radu ajunge CEO la propria casă de discuri, Nuclear Records. Protagonistul este nevoit să se lupte cu două iubiri: una fiind muzica, iar cea de-a doua, mai complicată, femeia pe nume Sara, de care este îndrăgostit încă de pe vremea când era copil. Iubirea îl încurajează să păşească în lumea industriei muzicale şi să pornească pe un drum care-i va zdruncina existenţa. Care dintre ele îl va trăda, ca mai apoi să îi completeze viaţa?>>

În urmă cu patru ani, începeam să scriu despre acest personaj, R. Nu aveam niciun plan, nici cea mai mică idee despre direcţia în care doream să merg cu textul respectiv. Pur şi simplu mă apucasem să scriu şi atât. În niciun caz nu mă gândeam că din acele gânduri şi cuvinte aruncate în documentul respectiv avea să rezulte un roman.

Sigur, a tot suferit modificări de atunci şi până în punctul în care am ajuns la varianta (aproximativ) finală. Spun “aproximativ finală” pentru că nu cred că vreodată voi scrie ceva despre care să pot spune “gata, asta e varianta perfectă”. Ne convine sau nu, un proiect odată început trebuie şi finalizat. Altfel, am trage de el până s-ar rupe şi am pierde tot.

Aşadar, simţisem atunci nevoia să scriu despre R. Despre viaţa lui, despre realizări, dar, desigur şi despre eşecuri. Până la urmă, despre suma deciziilor luate de acest personaj de-a lungul vieţii sale. Cu bune, cu rele, ajunsese într-un punct din care putea privi retrospectiv peste evenimentele din trecut.

Încă din acea primă seară, scrisesem peste 10.000 de cuvinte (!!!), în mare parte aberaţii. 10.000 de cuvinte e enorm, în condiţiile în care, acum îmi impun să scriu undeva la 1000 – 1500 pe zi. Dar, după cum spuneam, atunci nu începusem să scriu cu gândul că voi face un roman sau măcar o întreagă poveste cu cap şi coadă despre personajul R. Doar îmi veniseră ideile, îmi invadaseră mintea şi sufletul, aşa că a trebuit să le elimin cumva din sistem. Şi îmi place să cred că bine am făcut, până la urmă.

Apoi, după ce am scris în seara respectivă cele 10.000 de cuvinte, încetul cu încetul, l-am abandonat pe R. Am mai scris poate 3000 de cuvinte şi aia a fost. Simţisem că am spus tot ce avusesem de spus. Câteva zile mai târziu, am încercat să leg cumva o poveste, dar fără succes. Proiect abandonat, pentru moment.

Pe R. l-am luat cu mine în alte poveşti, dar nu se potrivea nicăieri. Pentru că povestea lui R. era una singură. Viaţa lui putea fi povestită într-un singur mod. Începeam un proiect nou, după care, abandonam, mai devreme sau mai târziu.

Pe repede înainte. Anul trecut, tot prin toamna, m-am reîntâlnit cu personajul meu. Cu puţin ajutor din partea unei noi prietene la vremea aia, am revizuit viaţa şi scurta poveste a lui R. În scurt timp, se lega o poveste în adevăratul sens al cuvântului. Nu cu mult mai târziu, aveam un plan destul de bun, pe care ulterior nu l-am urmat prea atent.

Mă întâlneam zilnic cu R., l-am urmărit şi am relatat întâmplările din viaţa lui. Fără să îmi dau seama, s-au strâns peste 80.000 de cuvinte. De data asta, era timpul pentru un plan. Totul a decurs excelent, romanul avea o formă.

Nu vreau să vorbesc prea mult despre poveste în sine – vă las să o descoperiţi singuri. Tot ce vă pot spune este că oricare dintre noi poate fi R. El este predispus la greşeli, iubeşte, urăşte (doar pentru a iubi din nou), e pasionat, visează şi se loveşte de toate piedicile pe care le întâlneşte fiecare dintre noi de-a lungul timpului. R. pot fi eu, poţi fi tu… R. poate fi oricine şi oricine poate fi R.

Acestea fiind spuse, peste câteva zile, povestea lui R., relatată în cartea “Decizii”, iese de la tipar şi e gata să ajungă la voi.

Dacă v-am stârnit câtuşi de puţin curiozitatea, cartea este disponibilă pentru precomandă aici: http://bit.ly/Decizii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s