Fragment din romanul “Decizii”

247093

“Trecuseră mai bine de trei săptămâni de când mă mu­tasem în apartamentul Sarei, iar totul decurgea la fel. Aveam rutina noastră de seară – mai puțin în weekend, pentru că Sara obișnuia să iasă în oraș sâmbăta.
Reușisem să compun alte cinci piese, pe care i le cân­tasem și îi plăcuseră. Devenise primul meu fan și per­soana de ale cărei păreri țineam cont întotdeauna. Mă împingea cumva, mă ajuta foarte mult.
În schimb, continua să fie tristă, iar eu simțeam asta. Până atunci, habar nu aveam că și fetele suferă atât de mult după o despărțire. Mă dispera faptul că nu puteam face nimic pentru a o ajuta. Nu o puteam consola, pentru că nu voia ca eu să știu că suferă. O auzeam însă plân­gând destul de des. Apoi, apărea zâmbitoare și veselă, dar știam că purta o mască.
Pe de altă parte, la îndemnurile Sarei, evident, reuși­sem să încarc pe internet trei piese realizate de mine și un clip în care cântam o a patra la chitară. Acestea strânse­seră vreo o sută cincizeci de vizionări, în total. Nu prea mă interesau cifrele, ci urmăream să cunosc oameni cu care să pot lucra. Altfel merge treaba atunci când sunt mai mulți oameni implicați.
Învățasem chestii noi și în FL Studio, aplicația audio pe care o foloseam. Îmbinam destul de abil chitara cu ceva elemente de muzică electronică, alternative sau rap.
Experimentam, îmi căutam un sound, eram din ce în ce mai implicat.
Niciodată nu am luat lecții de chitară și nu am studiat muzica, în general. Singur am învățat tot ce știu. După plecarea tatei, muzica mi‑a fost refugiu, mi‑a devenit și mamă, și tată.
Câteodată mă gândesc că asta mi‑a fost menirea. Sunt destul de sigur că fiecare dintre noi se naște cu ceva spe­cial, doar al lui, numai că unii primesc mai multe piedici și șuturi în fund decât alții, pe parcurs. Alții sunt pur și sim­plu slabi și nu au curaj să își urmeze visul. Mie, unul, mi‑a plăcut aventura, am mers mai mereu la risc.
Sara îmi era alături, mă susținea așa cum știa, iar eu prindeam încredere tot mai mare în forțele proprii. Reu­șisem să trec peste episodul Pistols and Sex, și alt capitol urma să înceapă, în ceea ce privea muzica.
Chiar când totul părea că merge bine pe toate planu­rile, a apărut o decizie care a săpat o prăpastie între mine și Sara.”

Vă reamintesc faptul că romanul poate fi comandat atât de pe site-ul editurii (http://www.edituraberg.ro/produs/decizii/), cât și de pe Amazon (http://a.co/d/2Iq6Tyt).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s