Opriţi lumea! Vreau să cobor.

5qZnitP

2018. Ce an minunat a fost. Ce aventură fantastică! Ce de lucruri grozave s-au petrecut în aceste doişpe luni. Cât de bună şi frumoasă a devenit lumea. Ura a dispărut, omenirea întreagă râde la unison, iar tehnologia ne-a dus pe culmile existenţei. Doar că toate astea s-au petrecut într-o realitate alternativă şi în niciun caz aici, la noi, în lumea asta cea de toate zilele.

Citeam zilele trecute un articol publicat pe site-ul Time. Autoarea vorbea despre faptul că 2018 o fi fost naşpa, dar că în niciun caz CEL MAI naşpa. Locul întâi pentru “cel mai nasol an din istorie” cică ar fi fost adjudecat de 536 e.n. Ciuma bubonică, devastatoare erupţii vulcanice, scăderea temperaturilor, foamete – acestea sunt câteva elemente care plasează infamul an 536 în frunte. În mare parte, cauze naturale, aşadar.

Revenind la prezent, unde cauzele naturale au şi ele rolul lor (vezi incendiul din California), dar oamenii… Dumnezeule, oamenii!

După ce în urmă cu câteva zile au apărut tot felul de ştiri despre nu ştiu ce post de radio care refuză să difuzeze cântecul clasic de Crăciun (Baby It’s Cold Outside), pe motiv că ar promova violul, astăzi m-am lovit de altceva. Kevin Hart, care cu doar câteva ore în urmă fusese ales să găzduiască festivitatea aceea groteasca, cunoscută ca “Premiile Oscar”, ulterior a fost nevoit să renunţe la acest rol. Motivul? O serie de “tweet-uri cu tentă homofobă”, veche de opt-nouă ani.

Kevin Hart e un comediant. Apreciat de unii, urât de alţii. C-aşa e în artă, c-aşa e în viaţă. Că îţi place sau nu felul lui, că te amuză sau nu, asta e problema fiecăruia. Dar ca om, merită tot respectul. Şi-a urmat un vis, a realizat ce şi-a dorit, totul la capătul unui drum foarte dificil, aşa cum e de cele mai multe ori drumul ăsta spre succes. Mie, personal, mi se pare un tip amuzant, care nu de puţine ori a reuşit să mă scoată din anumite stări “gri”. Ăsta e rolul comediei, până la urmă.

În fine. Odată ce a fost anunţat drept gazda anualei festivităţi de prost-gust a filmului, desigur că oamenii au început să sape adânc în trecutul său, poate-poate vor găsi ceva incriminator. Iar cum 2018 e anul în care cretinii sunt mai activi şi mai gălăgioşi ca niciodată, n-a durat mult până când a ieşit unul şi a strigat cât l-au ţinut plămânii: KEVIN HART E HOMOFOB! IA PRIVIŢI CE POSTA EL ÎN URMĂ CU 8-9 ANI! Adevărata problemă e că aceşti cretini gălăgioşi au o maaare masă de cretini care îi urmăresc cu sfinţenie. Gata, Kevin Hart trebuie distrus. Cum îşi permite un comediant să facă glume ofensatoare? Oh, Dumnezeule, ce a ajuns lumea asta! Oh, Dumnezeule, pic de respect nu mai avem pentru minorităţi. Pic de respect nu mai avem faţă de aceşti delicaţi greu-încercaţi de soartă şi de societate. Marş, mă!

1812106-fallon-hart-tweets-tease_f2pw5c
Dovada clara a faptului ca acest individ e un homofob ordinar si merita executat in piata publica.

Ah, să nu uit. Deschid o paranteză. În acelaşi timp, în aceeaşi realitate, unul cu faţa portocalie şi o ciudăţenie de claie de păr în cap, folosea (şi încă foloseşte, din păcate) acelaşi Twitter pentru a jigni, pentru a-şi duce războaiele astea personale, de om mic. Problema e că acest om mic a ajuns între timp preşedintele SUA. Am închis paranteza.

Kevin şi-a cerut scuze în repetate rânduri, vizavi de anumite glume ori afirmaţii pe care le-a făcut în trecut. După cum bine spune, “cu timpul, omul se schimbă”. A admis faptul că nu e nici pe departe perfect şi i-a rugat pe oameni să îi ierte anumite derapaje. Dar el nu şi-a dat seama că e 2018. Iar în 2018, cretinii sunt ofensaţi de O R I C E rahat. Abia aşteaptă să găsească ceva. Săpa ca apucaţii, spumegând, se leagă de absolut tot ce mişcă pe lumea asta.

Sunt multe cazuri asemănătoare şi par că se adună tot mai multe, pe zi ce trece. 2018, ia-i cu tine pe toţi ofensaţii ăştia. Mulţumesc, aici închei acest “rant”! Pentru moment…

One thought on “Opriţi lumea! Vreau să cobor.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s