Un (alt) studiu tâmpit

e452c5_bbe942ea4c0a43ca9188f58f6c8ebac6~mv2

Dacă este să se ia după studiile care tot apar pe internet, unii idioţi ar fi tentaţi să creadă că sunt, de fapt, geniali. Urmăreşti filme de rahat şi tone de emisiuni mizerabile la TV? E un semn că, de fapt, ai fi un geniu. Ai probleme în a găsi telecomanda? Sigur, datorită (şi nu din cauza) faptului că eşti un geniu. Înjuri tot timpul? Clar, ai stofă de geniu. Lumea pare că a devenit o combinaţie nefericită între “Idiocracy” şi “1984“.

Studiul care mi-a atras astăzi atenţia, e despre cupluri. Mai exact, despre certurile care apar între două persoane (să nu îndrăzneşti să spui între “ea” şi “el”!) care, teoretic, se iubesc. Ce credeţi? Faptul că te cerţi frecvent cu partenerul, înseamnă că relaţia e una sănătoasă, matură, ba chiar semn că vă iubiţi cu adevărat. Asta susţin aceşti experţi, cel puţin.

Cică 44% dintre cuplurile care au participat la acest sondaj online, sunt de părere că cel puţin o ceartă serioasă pe săptămână ajută la menţinerea unei relaţii sănătoase şi productive. Sunt curios câte dintre aceste cupluri au rămas împreună după acest sondaj şi câte s-au rupt la scurtă vreme. Altfel, nu pot să nu mă gândesc la concubinajele din zona rurală a Moldovei (şi a României, în general). Vă daţi seama ce relaţii sănătoase, productive şi mature sunt acolo, cu atâtea bătăi şi alte violenţe? Interesant.

În articolul publicat pe brighside.me (unde am găsit acest studiu), sunt prezentate şi nişte argumente care ar veni să întărească ideea asta.

Sunt nouă puncte, care mai de care mai idiot — în opinia mea, desigur. Chiar cel de-al nouălea spune că certurile frecvente înseamnă că, de fapt, relaţia este una matură. No comment. La alt punct se vorbeşte despre faptul că certurile ajută la comunicare. Nici nu vreau să îmi închipui ce fel de comunicare există între persoanele care se ceartă tot timpul. Altul, primul punct, de altfel, spune că certurile ţin plictiseala departe. Aşadar, aceasta ar trebui să fie principala sursă de distracţie şi primul mod prin care să evitaţi plictiseala. Alte activităţi sunt neînsemnate. Nimic nu se compară cu o ceartă bună, sănătoasă, constructivă şi, desigur, matură.

În concluzie, dacă vreodată aţi crezut că certurile reprezintă principala dovadă a faptului că relaţia e una toxică, mai gândiţi-vă. Studiile de pe internet vă contrazic. Şi încă cum! Vă prezint şi soluţia pentru o relaţie matură, productivă şi sănătoasă: montaţi în sufragerie un ring de box, iar la sfârşitul fiecărei zile, intraţi acolo cu partenerul şi scăpaţi de plictiseală. Bătaie până la epuizare. Pentru binele relaţiei! Iubiţi-vă mult, după cum spunea cineva odată, demult! Iubiţi-vă până la ochi vineţi, dinţi şi nasuri sparte, urlete, accese de furie necontrolată şi aşa mai departe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s